Omega 3 in België
De wetenschap en de overheid erkennen het belang van de Omega 3-vetzuren

Diverse gerenommeerde wetenschappelijke instellingen, waaronder de American Heart Association (AHA) en de ISFFAL (International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids), wijzen al enkele jaren op het belang van voldoende Omega 3-vetzuren in onze voeding. Ze stelden ook specifieke aanbevelingen op over de verhoudingen, de hoeveelheden... Onlangs deed de AHA ook een internationale oproep om de aanvoer van Omega 3 in ons dagelijks menu te verhogen.

In België zijn de Omega 3-vetzuren sinds 2003 opgenomen in de voedingsaanbevelingen van de Nationale Raad voor de Voeding (NRV), afdeling van de Hoge Gezondheidsraad bij het Ministerie van Sociale Zaken en Volksgezondheid. Voor die tijd bestonden er alleen richtlijnen voor de aanbevolen hoeveelheid te consumeren vetten en aanbevelingen voor de inname van verzadigde, mono-onverzadigde en poly-onverzadigde vetzuren en linolzuur (Omega 6).
De nieuwe aanbevelingen zijn dus veel nauwkeuriger en geven informatie over elk van de afzonderlijke vetzuurgroepen, vooral dan voor de Omega 3-vetzuren.

Klik hier om de nieuwe aanbevelingen van de Nationale Raad voor de Voeding voor de inname van vetten en vetzuren te raadplegen.

 

Goed in EVENWICHT
Goed in evenwicht
Meer weten over een goed vetzuur evenwicht?

Klik hier!