REFERENTIES
Lijst van referenties
  • Gerster H.: Can adults adequately convert Alpha-linolenic acid to eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid? Intern. J. Vit. Nutr.Res. 68: 1998, 159-173
  • Valsta L.M., I.Salminen, A.Aro and M. Mutanen: Alpha-linolenic acid in rapeseed oil partly compensates for the effect of fish restriction on plasma long chain n-3 fatty acids. Eur. J.Clin.Nutr. 50 ,1996, 229-235.
  • Emken E.A., R.O.Adlof, H.Rakooff, W.K.Rohwedder and R.M.Gulley. Metabolism in vivo of deuteriumlabeled linolenic and linoiec acid in humans. Biochem. Soc.Trans. 18, 1990, 766-769
  • Nationale Voedingsraad. Voedingsaanbevelingen voor België. Herziene versie 2003.
  • Guggenbühl N. Een nieuw inzicht in het vetzuurevenwicht. 2003
  • Artemis P., Simopoulos, Robinson Jo: Het omega plan. Tirion, Baarn,1999, 53-54; 67-76; 73-74; 99-102; 109-124;
  • Henderickx H. : Omega-3 vetzuren.2003.
  • Schwandt P., Erkelens D.W., Mancini M., Muls E. Triglyceriden. Een risicofactor voor hart- en vaatziekten. 3-4; 6-7.
  • Van Geel A.: Sport en voeding. Voorlichtingsbureau voor de Voeding. 1193.13-15
  • Morren S.: Gezond eten, slim bekeken. Belgische Cardiologische Liga. 22-23; 29-31: 32-33
  • X: Overgewicht en constipatie. In: Vitale en fatale vetten, Eds. Erasmus U., United Ideaz, Den Haag, 1998, 397-399
  • Lim M.: Vezelrijke voeding, Voedingscentrum, Den Haag, brochure 861: 1-28
  • Schaafsma G.: Een nieuwe kijk op voedingsvezel. Nutrinews, 1997, 5, 3-6
  • Notte-De Ruyter A.: Visvetzuren « voor hoofd en hart ». In: Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek. Vlaamse Vereniging van Voedingskundigen en Diëtisten. jg 29, nr 2, 2003. 11-13
  • Renaud S., Lanzmann-Petithory D. Coronary heart disease: dietary links and pathogenesis . Public Health Nutrition: 4 (2B), 2001, 459-474.
  • Belgian Lipid Club: Aanbevelingen voor de diagnose en behandeling van hyperlipidemieën. 1999. 5-6; 7; 16; 19-20.
  • Mullie P.: 9th European Congres on obesity. In: Tijdschrift voor Voeding en Diëtetiek. Vlaamse Vereniging van diëtisten. jg 25, nr 5, 1999, 8-9.
  • Wood D. et al: Preventie van coronaire hartziekten in de klinische praktijk. Samenvatting van de Aanbevelingen van de tweede gezamelijke werkgroep van Europese Verenigingen en andere Verenigingen inzake preventie van coronaire hartziekten. 1998.
  • Muggli R.: Omega-3 PUFA’S-food for the brain. In: Welness Food Europe.june 2003. 4-8.
  • Richardson A.: Vetzuren in dyslexie, dyspraxie, ADHD en het autistisch spectrum. In: Nutri- en fytotherapie. 2003.
  • Kristen A., M.S., Bruinsma, L.Douglas Taren, Ph.D.: Dieting, Essential Fatty Acid Intake, and Depression. Nutrition Reviews: vol58, nr4,april 2000, 98-108.